– Det är inte det äldsta laget vi har ställt upp med. Men alla ingår i truppen och vi har sagt att alla ska få chansen att konkurrera om en plats. Nu har jag inte räknat på det men vi hade nästan kunnat spela en U21-match med det här laget.

Maif-tränaren Tony Andersson log belåtet efter att Motala AIF besegrat Norrköpingslaget Assyriska med 5–0 (1–0). De gjorde det med startelva bestående av åtta spelare fostrade i Motala som gick ut och visade att tränare Andersson kommer få fundera inför kommande laguttagningar.

– Det är framtiden. Det är så vi måste jobba och sen krydda det med några spelare utifrån, menade Andersson som i vinterkylan bjöds på ett spel som värmde allt mer ju längre matchen gick.

Artikelbild

| Först. Markus Nikkanen och de övriga Maifspelarna vann de flesta duellerna mot Assyriska.

För Maif tog tag i taktpinnen från start och Assyriska förmådde på hela matchen bara skapa en målchans värd namnet. Maif hade desto fler.

– Vi gör en jättebra försäsongsmatch, inget snack om det. En bra första halvlek och en ännu bättre andra. De viker väl ner sig lite i andra men fyra mål gör man ju ändå inte hur som helst. Men vi ligger bra i defensiven och straffar dem hela tiden med snabba omställningar, säger Andersson.

i Maif saknades Renato Rako och det lär dröja en tid innan han är tillbaka i spel igen.

– Han fick en smäll mot knät borta mot Husqvarna och fick en uttänjt ledband. Men det är inget som är trasigt men det kommer nog ta ett par veckor innan han är tillbaka igen.

Målen mot Assyriska gjorde: Johannes Ehn 2, Grace Tanda 2, Adam Larsson.