Nykomlingen Lindö har inte riktigt räckt till i ettan så här långt. I derbyt mot IFK Norrköping kom en ny förlust trots bitvis hyggligt spel och rejäla målchanser.

– Vi är lite för tunna i båda boxarna, där väger vi lite för lätt. Spelmässigt kan vi mäta oss med alla lag i den här serien, i spelet mellan straffområdena har vi varit med i alla matcher hittills, sa Lindös tränare Peter Ödman på väg mot omklädningsrummet efter en ny tung förlust.

Efter den tidiga IFK-ledningen fick han se sitt lag missa flera frilägen.

Artikelbild

| Lindös Ebba Pettersson skadade sig och tvingades utgå precis före paus.

– Vi hade ju fem klara chanser under första 20 minuterna. Under en period i första halvleken ägde vi matchen helt, sa Ödman.

Det är inte enbart tillfälligheter att unga Lindö bara har gjort tio mål och släppt in 31 på de elva inledande omgångarna, med jumboplats som resultat.

– Hur vi släppte in deras tidiga ledningsmål kändes konstigt och billigt. Som sagt, vi måste bli hetare inne i boxen, sa Ödman, som trots förlusten summerade det hela som en härlig kamp över 90 minuter.

– Deras straff känns som horribelt dömd, men det var inget domslut som avgjorde matchen, sa han.

I sista omgången före sommarvilan, hemma mot serietvåan Boo på lördag, lär han få klara sig utan duktiga anfallaren Ebba Pettersson, som skadade nyckelbenet och tvingades utgå strax före paus på Östgötaporten.