De är klara för LFC – och de kan lämna

Landslagsbacken Ronja Aronsson är klar – och mer nytt är på väg in i Linköpings FC. Men flera spelare öppnar också för att lämna.

Linköpings kommun 6 november 2019 07:00

På tisdagen kunde Sporten avslöja att klubben värvar 22-åriga Ronja Aronsson från allsvenska konkurrenten Piteå. Högerbacken, som gjorde allsvensk debut redan som 13-åring (!) och fanns med i Peter Gerhardssons landslagstrupp så sent som i höstas, plockas in för att ersätta Anna Oscarsson som i sin tur flyttar till Eskilstuna.

– Jag tror att det är en klubb jag kan utvecklas och ta nästa steg i. Jag ser fram emot att fajtas för en medalj nästa år igen, säger hon till klubbens webbplats.

– Vi bestämde oss ganska tidigt för en förändring på högerbacksplatsen och har haft Ronja högst upp på önskelistan ett bra tag nu. En klockren LFC-värvning. 22 år, men redan meriterad och rutinerad spelare, bofast i U23-landslaget och som bankar ordentligt på A-landslagsdörren, säger managern Olof Unogård och bekräftar att ytterligare nyförvärv är på ingång och kommer att presenteras under närmaste tiden.

 

Med höstens första nyförvärv inräknad har nu nio spelare i LFC-truppen kontrakt över nästa säsong: Lisa Hurtig, Nilla Fischer, Elin Landström, Lina Hurtig, Emma Lennartsson, Wilma Thörnqvist, Stina Blackstenius samt Ronja Aronsson. Ytterligare några har så kallade ett plus ett-avtal, men valt att utnyttja den klausul som ger dem rätt att bryta: målvakten Emma Holmgren, mittfältaren Frida Leonhardsen Maanum och forwarden Mimmi Larsson. 

– Det kan fortfarande bli så att de stannar, men de vill ha en möjlighet att kunna flytta om något spännande dyker upp. Men vi hoppas på och jobbar för att förlänga med allihop, säger Olof Unogård.

Vad gäller försvararen Anna Rakel Petursdottir har däremot LFC valt att avsluta.

– Hon kommer att träna med oss säsongen ut och dörren är inte stängd. Men just nu är läget att vi inte räknar med henne, säger managern.

 

Mittfältaren Filippa Angedahl har placerats i Göteborg, men där har inte LFC heller gett upp hoppet. Förhoppningen är också att förlänga med Alva Selerud och målvakten Matilda Haglund. Av dem med utgående kontrakt är det enligt vad Sporten erfar exempelvis inte aktuellt att skriva nytt med danska talangen Dajan Hashemi. Det är dock inget som Olof Unogård vill kommentera i det här läget.

Däremot bekräftar han planerna att utöka truppen med några spelare till nästa säsong.

– Vi känner att vi behöver bli lite bredare, så målet är att vara 18 utespelare och tre målvakter, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Linköpings FC
Fotboll

LFC:s tvåmålsskytt: "Skönt att ha den här känslan"

Krönika

Stora frågetecknet såg ut som ett spikrakt utropstecken

Fotboll

Så lägger LFC upp träningen efter coronakrisen

Fotboll

Avslöjar: LFC tvingas släppa anfallsstjärnan

Fotboll

Miljongåvor tog LFC till miljonvinst

Visa fler
Läs mer!
Fotboll

Klart: LFC värvar danska stortalangen

Fotboll

Jens Gustafsson: "Vi är glada över starten"

Fotboll

Lauritsen om flyttryktena: "Ser ingenting annat än IFK"

Fotboll

IFK vinnare i kamratmötet: "Viker aldrig ner oss"

Fotboll

Bergmann Jóhannesson: "Måste fortsätta jobba"

Visa fler