Eldin Lugonja missar Maifs kval

Motala AIF får klara sig utan Eldin Lugonja även i lördagens kvalmatch mot Ytterhogdal. Förklaringen är trafikolyckan i helgen.

Motala kommun 30 oktober 2019 12:30

Det var i Tiftrondellen utanför Linköping i fredags, där riksväg 34 korsar E4, som Maifanfallaren i sin bil blev påkörd bakifrån och i sin tur körde på en framförvarande bil. Han skulle hem till Flen från Motala, men fick åka ambulans till akuten i Linköping i stället efter smärtor i ryggen och nacke.

– Bilen blev skrot, men jag hade tur ändå, säger Eldin Lugonja som nu vilar ut hemma i Flen.

Redan före trafikolyckan var det klart att Lugonja inte skulle spela matchen mot Karlberg i söndags. Detta efter att 21-åringen fått flera huvudsmällar, på match och träning, under säsongen.

Han skulle vila till matchen mot Ytterhogdal. Men nu kan alltså Eldin Lugonja inte heller spela mot Ytterhogdal då det avgörs om Maif kan gå vidare.

Hur mår du efter olyckan?

– Det gjorde ont första dagarna, men nu är det hyfsat bra. I början var det otäckt att åka bil, men nu är det lugnt, säger han.

Eldin Lugonja ska vila hela den här veckan och kanske eventuellt kan börja träna nästa vecka. Han åker till Motala igen på torsdag för att stötta Maiflaget kring matchförberedande träningar och lördagens match.

Lugonja såg Karlberg-Maif på tv och imponerades av Karlberg, men också av Maif som han tycker klarade en tuff uppgift genom att jobba för varandra. Lugonja har även sett Ytterhogdal i år.

– Ytterhogdal har bra form på vissa spelare, men är inte så bra där bak. Jag tror vi kan ta det. Vinsten mot Karlberg gav ett bättre utgångsläge och jag tror på laget, säger Eldin Lugonja.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa
Motala AIF Fotboll
Fotboll

En viktig poäng, Maif är på rätt väg

Fotboll

Upphämtning låg bakom säsongens andra poäng

Fotboll

Maif bortamötte Eskilsminne – se matchen igen här

Fotboll

Betygen: De var bäst i Maif mot Eskilsminne

Fotboll

Maif jagar första segern: "All press på dem"

Visa fler
Läs mer!
Fotboll

Klart: LFC värvar danska stortalangen

Fotboll

Jens Gustafsson: "Vi är glada över starten"

Fotboll

Lauritsen om flyttryktena: "Ser ingenting annat än IFK"

Fotboll

IFK vinnare i kamratmötet: "Viker aldrig ner oss"

Fotboll

Bergmann Jóhannesson: "Måste fortsätta jobba"

Visa fler