Efter 40 år: IFK på väg få damlag igen

Det är 40 år sedan som IFK Motala hade damlag i fotboll. Nu är det på gång igen på det som i dag kallas Askling bil arena på Brinken.

Motala kommun 15 november 2019 16:00

I södra Motala är det höstmörker, men i klubblokalen på gamla Kamraternas IP smider ett gäng tjejer planer för en ny vår. Förhoppningen är att IFK Motala ska ha ett damlag i division 4, för 2020. Anmälan ska vara förbundet tillhanda 10 januari.

IFK-laget har spelat i en U17-serie i år, och kommit sist i tabellen, men det är inte det som är grejen. Det viktigaste är att ha roligt och spela fotboll.

– Det har gått bra, vi har haft kul. Spelet har varit bra, även om vi inte lyckats hela vägen. Vi har utvecklat vårt spel och vår laganda, säger spelaren Zanna Svensson.

Bästa matchen i år var när IFK, utan avbytare, hämtade upp 0-3 till 2-3 mot Mantorp efter två mål av Hajrije Krueziu och vara nära poäng. IFK-laget är för tjejer födda 2001 till 2004 och det är det som ska lägga grunden för ett damlag. 20 spelare har funnits i truppen i år.

Klara Mårtensson, nyinflyttade Halmstadstjejen som spelar i Maif, har varit IFK:s tränare de sista matcherna. Nu är det oklart om hon fortsätter, eller om hon ska spela i Maif nästa år. Hon ska spela futsal med Maifs samarbetslag Dribbla.

Det har snackats om att spelarna i Motala inte räcker till för de damlag som finns, typ Boren, Maif och Zeros. Men IFK vill ändå ha ett eget lag.

– Det är höga krav i andra lag. Vi vill att alla ska spela och alla ska synas och göra sitt. Det ska vara kul med fotboll, säger IFK-spelaren Jasmin Ferdousmakan.

IFK söker själv spelare och ledare och hittas det så blir det division 4-spel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa
IFK Motala fotboll
Fotboll

Lönn om säsongen: "Blir mer desperation"

Fotboll

Ny seger för IFK Motala i krigarmatch

Fotboll

Krasniqi: "Vi faller på de egna misstagen"

Fotboll

IFK Motala kunde vända i Linghem

Fotboll

Inga spår efter vandaler hos IFK Motala

Visa fler
Läs mer!
Fotboll

Sylviatränarens besked inför 2021: "Meddelat styrelsen"

Fotboll

Ingen mer fotboll i år för nyopererade IFK-spelaren

Fotboll

Oklart kring Maifkaptenens fotskada

Fotboll

Trots pandemin – IFK går mot plus: "Blir bra resultat"

Fotboll

Så är läget med Dagerstål efter smällen

Visa fler