Han är spelaren det lyser om i IFK just nu

Förväntningarna var högt ställda. Först kom inte så mycket, sedan kom allt – och nu överträffar Sead Haksabanovic till och med det många såg framför sig i våras.

Norrköpings kommun 21 september 2019 20:24

En omskriven hemvändare som fick många rubriker och blickar på sig när han skrev på för IFK på lån från West Ham. Framför ögonen på AIK,  som åtminstone sades vara på jakt efter samma namnteckning. 

Samtidigt en lite stukad spelare som fått känna på det skoningslösa proffslivet med bristande speltid och bänknötande.

Våren blev sådär. Sead Haksabanovic behövde tid.

Den tiden har han uppenbarligen fått nu.

Det IFK-stjärnan, med det snabba drivet i steget, visar upp för tillfället (egentligen sedan sommaruppehållet) är av yppersta allsvenska toppklass – i match efter match.

 

Det var samma mot Örebro. Under den inledande halvtimmen när de svartklädda gästerna så långt egentligen kontrollerade IFK ganska väl var det en spelare som stack ut och som det hände något runt i hemmalaget.

Okej, varje aktion lyckades inte, men det var Sead Haksabanovic som försökte och fick med sig alla i offensiven till slut. Allt han gör ser så självklart ut när självförtroendet är på plats. Det var knappast en slump att det var hans sjätte och sjunde assist den här säsongen som öppnade upp matchen.

Simon Skrabb tackade och tog emot.

Två gånger om. 

Och så var matchen egentligen avgjord redan i pausen via Pekings två starkaste spelare i sensommarsolen. Örebro förmådde inte skapa särskilt mycket framåt ens när matchen stod och vägde och när bolltrygga IFK väl fick två måls ledning att spela på var det inte ett dugg som talade för något annat än tre poäng in på kontot för managern Jens Gustafssons mannar.

Så blev det också.

Det var närmare 4–0 och 5–0 än 3–1 till slut med tanke på ett par ramträffar och jättelägen till framför Oscar Jansson i ÖSK-målet.

Det stannade vid tre (Christoffer Nyman gjorde det sista). Och fortsatt lite häng på toppen för IFK inför höstspurten.

 

I den mest skiktade allsvenska tabellen på många år skiljer det nu 14 poäng (!) mellan sjuan IFK och åttan Örebro. IFK:s formtopp har gett svag utdelning i tabellen sett till positioner med tanke på att alla topplagen vinner ungefär lika mycket.

Men med det spel laget visat upp en längre tid nu är det inte alls omöjligt att man plockar de flesta poängen som är kvar att spela om. Då kan det räcka en bra bit ändå till slut.

Guldet är rimligen borta.

Europaplatserna också en bit bort men inte helt borta. En fjärdeplats är absolut inom räckhåll och den skulle också kunna bli viktig och ge ytterligare en chans till internationellt spel nästa år om något av de tre första lagen vinner svenska cupen.

Något att gå för givetvis.

Utöver 3–0 och tre poäng var det viktigt för IFK att även kunna ge speltid till Pontus Almqvist och Manasse Kusu. Den sistnämnde fick göra allsvensk debut. Talanger som förtjänar att matchas in parallellt med jakten på en så bra allsvensk placering som möjligt i höst.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa
IFK Norrköping 2019
Fotboll

Hett stormöte direkt för IFK i premiären

Fotboll

IFK ökar mest av alla klubbar i ny rankning

Fotboll

Anfallaren uppges ha gjort sitt val

Fotboll

IFK:s speldatum klara fram till EM-uppehållet

Fotboll

Uppgifter: IFK jagar norsk publikfavorit

Visa fler
Läs mer
Fotboll

Polisen om ÅFF: "Det finns ingen misstanke"

Fotboll

Förre IFK-forwarden stekhet i sommarfönstret

Fotboll

Beskeden som får IFK-managern att applådera

Krönika

Hade det också riskerats hade det sett kolmörkt ut

Fotboll

IFK-Jens om schemat: "Positiva besked på 123-årsdagen"

Visa fler