Så ser du våra livesändningar på din TV

Norrköping 16 juni 2020 11:46

För att kunna se våra livesändningar på din TV behöver du antingen en Chromecast, Apple TV eller en HDMI-kabel mellan din dator och TV. 

Din Chromecast eller Apple-TV behöver också vara ansluten till samma wifi-nätverk som din dator, mobil eller läsplatta.

Se även till att du sitter på en stabil och snabb uppkoppling. Vi rekommenderar minst 5 mbit nedströms, och du kan enkelt kontrollera din hastighet via Bredbandskollen.

För att undvika problem se till att ingen annan i hushållet sitter på samma nätverk och tar upp bandbredden. Det kan även hjälpa att starta om router/modemet vid problem.

Strömma till Apple TV
Med en iOS-enhet kan du strömma från både vår nyhetsapp och webbläsare. När sändningen startar i din enhet trycker du på symbolen för Airplay. 
Vidare instruktioner finns här:
https://support.apple.com/sv-se/HT204289

AirPlay fungerar inte om du har en Android-enhet.

Casta till Chromecast
Du kan casta från en dator som använder browsern Chrome. 

Du kan också använda en Android-enhet. För att detta ska fungera måste du ladda hem appen Google Home till din androidenhet. 
Logga in i appen och kontrollera att du hittar din Chromecast där. 
Ladda sedan hem webbläsaren Google Chrome och gå via den in på vår site (använd inte nyhetsappen). 
När du öppnar livesändningen i vår videospelare ska symbolen för Chromecast dyka upp – men först efter att reklamen spelat klart. Du hittar ikonen nere i högra hörnet. Välj din Chromecast-enhet där.

Vidare instruktioner finns här:
https://support.google.com/chromecast/answer/6006232

Testa att allt fungerar inför en livesändning: Gå till vår nyhetssajt. Välj sport och sedan kategorin "Tidigare LIVE-sändningar". Välj en sändning och se om det fungerar.

*På androidenheter fungerar det inte att casta till Chromecast från vår nyhetsapp – använd webbläsaren Chrome i din Androidenhet istället.

*Det fungerar inte att casta till Chromecast om du har en iOS-enhet. Det kan dock fungera att spegla din Iphone eller Ipad till en Chromecast via appen Google Home. 

*Det går för närvarande endast att strömma våra livesändningar till din TV. Det går alltså inte att göra det med vårt övriga videomaterial.


Ämnen du kan följa