Transpiration eller inspiration?

13 november 2020 08:44

Hösten är här och alldeles för snabbt kommer fotbollsåret vara över trots att mycket av det försvann längs vägen. Fotbollsjuniorerna får blicka fram emot 2021, men eftersom deras ”karriärer” just startat vill de såklart inte nöja sig med det. Hög tid att planera för en resa med laget.

Men vad ska man satsa på – ett träningsläger, en cupresa eller en inspirationsresa? Det förstnämnda har i decennier varit ett givet val för unga fotbollsspelare, ett fotbollsläger för att bli ännu bättre spelare. Det funkar dessutom lika bra på vintern eftersom det finns arrangörer som ordnar träningsläger såväl inomhus som på varmare breddgrader.

Fast en cupresa är inte heller fel. Vårsäsongen blev ju lite förstörd av coronavirus, så nu är alla spelare lite extra spelsugna. Den lokala serien och turneringarna i Östergötland i all ära, men visst vore det kul att åka lite längre bort. Gothia Cup blir säkert något alldeles speciellt nästa år, men det finns också många fina cuper i våra grannländer och längre ner i Europa.

Eller också går man helt på inspiration. Det är alltid roligt att spela fotboll själv, men det funkar lika bra på den egna träningsarenan. Kanske ska man istället samla laget och åka och titta på en landskamp eller en ligamatch i England eller Tyskland i vår. Blir man inte inspirerad att träna fotboll efter det har man det nog inte i sig.

Oavsett vilket alternativ man väljer kommer det behövas pengar, något som knattefotbollslag sällan har i överflöd. Det finns en lösning, man kan samla ihop pengar. Panta tomglas, arrangera en loppis eller sälj något. Ett av de företag som samarbetar med unga idrottslag är DelikatessKungen. Genom att sälja deras produkter kan man finansiera hela idrottsresan. Det är lättsålda delikatesser som lufttorkad salami och ekologisk olivolja som laget säljer genom att knacka dörr på den egna orten, antingen hos företag eller privatpersoner. Först tar man upp beställningar, sedan levererar man varorna och tar betalt för dem. Ersättningen är provisionsbaserad, så ju fler sålda varor, desto mer pengar blir det i klubbkassan.

Från

Delikatesskungen.se