LÄS MER: Han är på väg till ÅFF

LÄS MER: Nu kan Marklund hamna utomlands

LÄS MER: Klart: ÅFF värvar engelsk spelare

ÅFF låg risigt till i tabellen efter förra säsongens första halva men lyckades tack vare en fin höst hålla sig kvar i division 1. Nu ser Rickard Johansson, som blev kvar som huvudtränare i ÅFF, fram emot fotbollsåret 2019.

– Det känns fantastiskt kul, säger han.

Lördag eftermiddag inleder laget på allvar året med en träningsmatch på Kopparvallen. Värmbols FC väntar. Det är en förhållandevis sen matchstart på året – men allt går enligt planerna.

– Vi ville ha en sen start för att få igång laget och träna ordentligt innan första matchen. Sen ger det inte så mycket att spela i januari, säger han.

Vad förväntar du dig av matchen?

– Vi är mitt inne i en process och det ska bli intressant att se hur långt vi har kommit. Vi vill alltid vinna matcher. Men första matchen blir framför allt ett kvitto på vart vi är i vår process, säger Johansson.

Johansson kommer att lufta samtliga spelare som är tillgängliga för spel. Det innebär att bland annat nyförvärvet, från Husqvarna FF, Ryan Binns kommer göra debut för laget.

– Han har spelat mycket i division 1 och jag förväntar mig att han kommer hålla samma nivå här, säger Johansson.

Laget har planer på att förstärka med ytterligare spelare. Förutom en ny målvakt är två utländska spelare väg in.

–  Jag vet bara att det är två utländska utespelare som ska komma in. Om de är de två brasilianska spelarna som var här i höstas det vet jag inte.

Som ny målvakt bredvid veteranen Henrik Gustavsson är förre Motala-målisen Robin Mattson, senast i Assyriska Turabdin, högaktuell.