Efter helgens avslutande kvalspel är det nu klart vilka 32 klubbar som spelar i division 1 till nästa säsong. Däremot spikas inte serieindelningen förrän senare.

– Senast i slutet veckan räknar vi med att komma ett förslag, säger Anna Lögdberg, chef för tävlings- och övergångsgruppen på förbundet.

Spaltar du upp klubbarna och tittar på geografisk tillhörighet är det svårt att tänka sig något annat än att ÅFF och Linköping City blir kvar i söder respektive norr. Trots att det bara skiljer ett par mil och att matcherna mellan lagen skulle ha en tydlig derbykaraktär blir troligen klubbarna kvar i olika division 1-serier.

Artikelbild

– Jag har inte exakt koll hur det ser ut med alla lag, men mycket möjligt att det blir så. Vi ska i alla fall mötas i en träningsmatch inför säsongen. Det är redan klart, säger Rickard Johansson.

Av de sex division 2-segrarna är det ingen vågad gissning att Boden, Vasalund, Sylvia och Karlstad hamnar i norr, medan Lindome och Assyriska Turabdin (Jönköping) placeras i söder. Nya i division 1 är också Värnamo, Landskrona, Gefle (från superettan) och Trollhättan (från tvåan).

Ni ser själva en tänkbar serieindelning i faktarutan härintill – och Johansson ser gärna att det blir verklighet.

– Vi är gärna kvar i södra serien. I alla fall om du frågar mig. Det känns som om lagen där är lite mer attraktiva för publiken, säger han.