Det är ingen hemlighet att Mauricio Albornoz har velat vara kvar i allsvenskan. IFK Göteborg valde dock att inte köpa loss ÅFF-spelaren efter vårens låneperiod, och sedan dess har han sett ut att återvända till Åtvidaberg.

Men nu kommer Fotbollskanalen.se med uppgifter om att GIF Sundsvall är på väg att värva Albornoz. Sundsvall sålde nyligen Runar Sigurjonsson till schweiziska Grasshopper och kommer dessutom att släppa mittbacken Noah Sonko Sundberg till OS.

När Corren når Åtvidabergs vice ordförande Joachim Hilding är han förtegen om uppgifterna.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det.

– Jag kan ärligt säga att jag inte har hört något nytt från någon förening sedan igår. Det känns som att det är lite fredagsläge, lite semesterläge för de flesta just nu, säger Hilding, men bekräftar vidare att Åtvidaberg var i kontakt med Sundsvall om Albornoz redan i våras.

Albornoz har själv uttryckt att han helst stannar i allsvenskan.

– Så är det absolut. Det ska jag inte sticka under stolen med. Så tror jag alla känner som varit i allsvenskan…eller även de som inte varit där. Man vet aldrig vad som händer, men nu är jag inställd på att spela här. Dyker det upp något annat får vi ta det då, sa Albornoz till Corren i veckan.

28-åringens nuvarande kontrakt med ÅFF går ut efter säsongen.

Corren har sökt Mauricio Albornoz.