Anfallstalangen lämnar Maif

Utmaningen var för spännande för att tacka nej till. Motala AIF:s anfallstalang Adam Larsson har skrivit på för allsvenska Örebro SK.

21 mars 2018 11:15

Adam Larsson gjorde i fjol debut i Maifs A-lag i seriesammanhang och den chansen tog han med besked. I debuten slog han till och gjorde två mål inom loppet av fyra minuter och när säsongen var slut så hade han svarat för åtta fullträffar.

Men när Maif inleder årets säsong om två och en halv vecka så får de göra det utan Adam Larsson. För på tisdagsen skrev han på för allsvenska Örebro SK.

– Äntligen kan man prata om det. Det har varit lite kontakter ett tag. Allt mitt fokus har ju varit på Motala men när Örebro kom med ett kontraktsförslag så var den chansen alldeles för spännande för att tacka nej till, säger Adam Larsson.

18-åringen, fyller 19 senare i år, berättar att Örebro följt hans framfart i Maif-tröjan under fjolåret och att det räckte för att övertyga dem om att knyta honom till sig.

– Så jag har inte varit där och provspelat. Så det har gått snabbt när det väl blev aktuellt, säger Larsson.

Redan dagen efter att övergången blev klar inleder han träningen i Örebro där han kommer ingå i ÖSK:s U19-trupp.

– Tanken är att jag ska träna med dem. De bästa där bildar ett lag i U21-allsvenskan, ihop med de i A-truppen som behöver speltid, och att spela där lockar. Sen har de sagt att om man gör det bra där så får man chansen att träna med A-truppen, säger anfallaren som på tisdagen meddelade sitt beslut för lagkamraterna i Maif.

Något som han menar inte var helt lätt.

– Det är fina grabbar man lirat med. Motala kommer ju alltid vara klubben som jag bryr mig mest om och jag hoppas ju inget hellre än att de vinner serien. Jag kommer åka ner och kolla på dem så mycket jag kan i sommar, säger Larsson som tar studenten till sommaren och fram till dess kommer pendla till matcher och träningar i Örebro.

Motala AIF:s klubbchef Mikael Larsson, som dessutom är pappa till Adam, gläds med honom samtidigt som han konstaterar att Maif tappar en duktig spelare.

– Vi hade gärna behållit honom. Men när det är bra klubbar högre upp i seriesystemet som vill ha våra spelare så ska vi inte stoppa dem. De får komma tillbaka sen och skjuta oss uppåt. Vi har ju rätt många ute nu, säger Mikael Larsson.

Kommer ni ge er ut på jakt för att värva in någon ersättare?

– Vi har flera yngre förmågor som kommer underifrån. Så vi får se hur vi gör. Vi har en bra trupp men hittar vi något som passar så tar vi kanske in något. Vi har ju en plats ledig nu, säger Mikael Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!