Så gott som alla hade säkert räknat ut Smedby efter 0–3-förlust i första kvalmatchen mot Växjö United. I returen på hemmaplan lyckades man vända och ta sig vidare efter straffar.

Nu väntar ett helt avgörande kval mot Hässleholms IF. Vinnaren spelar i division 2 nästa säsong och förloraren i division 3.

Smedby, som kommer från trean, börjar hemma på lördag. Retur i Hässleholm lördagen därpå. Hässleholms IF vann i sista omgången och säkrade därmed kvalplatsen i division 2 östra Götaland.

– Vi visste att det stod mellan Hässleholm och Sölvesborg, med rutinerade Marcus Ekenberg på topp. Nu vann Hässleholm i helgen, trots att vi inte visste att det skulle bli det motståndet har vi redan scoutat dem, säger Jan Melle, tränare i Smedby.

Så här i Halloweentider, såg det skrämmande ut?

– Haha, inget skrämmer oss. Vi har varit så gott som uträknade hela säsongen, ingen har trott på oss, men gång på gång visat vilken styrka det finns i gänget. Killarna tror på det stenhårt och ger aldrig upp. Vändningen mot Växjö var en fantastisk bragd.

– Men helt klart är det ett bra lag vi ska möta. Hässleholm har spelat i tvåan väldigt länge och var förra hösten på väg upp i division 1 men tappade då på målsnöret. De har inte tappat så många spelare sen dess, säger Melle.

Sleipner ställs mot Stockholm Internazionale i samma kval. Sleipner börjar borta i helgen.