LÄS MER: Så var matchen minut för minut

Kosovare Asllani som med sitt hattrick blev dagens stora matchhjälte i 4–1-segern mot Jitex. Två av Asllanis mål gick in direkt från hörna och vi var många på läktaren som undrade när en sådan dubbel hänt senast.

Matchen var annars en tämligen ensidig historia där LFC kontrollerat spelade hem segern mot division 1-laget Jitex.

– Det var viktigt att vi inte underskattade dem. För att kunna vinna alla matcher måste vi spela på en hög nivå. Jitex är inget dåligt lag, de slog ut Vittsjö innan och har vunnit sin serie tre år i rad, kommenterar LFC:s tränare Olof Unogård om tankarna inför matchen.

Unogård poängterar att första målet var ett skolboksexempel på hur man vill spela sig fram till målen.

– Första målet är egentligen facit på hur vi vill spela och det var fint att Landströms inlägg nådde rätt så att vi fick ut det vi jobbat på i träning under veckan.

Med tremålsledning i halvtid blev andra halvlek en aning avslagen.

– Jag tycker att det var onödigt att vi drog ned på tempot i andra halvlek. Det borde vi inte gjort när vi vet att målskillnad är så viktigt som det är i cupen, säger hattrick-skytten Asllani och fortsätter:

– Min egen form är ändå helt okej och det känns bra i kroppen. Klart att det är tidigt på säsongen och så, men i och med landslagslägret och att vi spelat en tidigare match tycker jag ändå att jag är igång bra.

Med tanke på att Asllani alltså inleder tävlingssäsongen med ett hattrick är det svårt att säga emot det.

Gällande övriga spelare som är på ingång till LFC beskriver Unogård att Stina Blackstenius varit sliten ett tag men att hon nog kommer att vara redo för spel från nästa helg. Ett annat nyförvärv, Julia Ashley, menar Unogård att man nu arbetar in i matchtempo.

– Hon har inte spelat med ett lag på en månad så där jobbar vi för att hon ska komma in i laget och in i vårt spel.

Dajan Hashemi, ett nyförvärv från i höstas, stod för en mycket pigg insats.

– Hon kom in sent förra säsongen och är riktigt duktig så vi kommer nog få en mycket bra konkurrenssituation på forwardssidan, säger LFC-tränaren.

För LFC fortsätter nu Svenska Cupen hemma mot Växjö DFF den 16:e februari.

– Det känns som ett bra upplägg med Svenska Cupen. Även om det är kallt att stå på bänken i februari så tycker jag det känns riktigt bra och jag tror att vi är i bra form att möta både Växjö till nästa helg och därefter Göteborg, avslutar Unogård som blickar fram emot årets fotbollssäsong.