På förmiddagen några timmar innan gruppspelet i Boren futsal cup skulle inledas meddelade Norrköping futsal att de inte hade möjlighet att komma. När förhandsfavoriten i gruppen försvann. Ja, då blev grupp A en helt lokal historia där IFK Motala tämligen enkelt tog hand om gruppsegern efter att ha besegrat Österstad med 2–0 och LSW 2 med 1–0.

– Vi gjorde vad vi skulle. Sista mot LSW var väl ingen vidare match från vår sida. Det kändes redan på uppvärmningen att det var lite avslaget. Men LSW:s unga lag gör det riktigt bra så de har nog en bra framtid, säger IFK-kaptenen Alexander Magnusson Glaad som inte var helt förtjust i Norrköpings sena avhopp.

– Det blir ju lite tråkigt när det är så få lag. Visst du får en enklare väg till slutspel. Men titta på LSW, de har betalat anmälningsavgiften och så får de spela två matcher och sen är det slut, säger Magnusson Glaad.

Artikelbild

Det lag som troligtvis tjänade mest på avhoppet var nu Österstad som knep den andra slutspelsplatsen genom att besegra LSW 2 med 5–0.

– Det gäller att ha lite flyt, säger Österstads lagledaren Dag Hovlund.

Om grupp A på papperet var lättippad innan så var grupp B det rakt motsatta. För med AFK Linköping, FK Bosna 92 och KFUM Linköping i gruppen så konstaterade Zeros att de hamnat i dödens grupp.

– Det var några som inte ställde upp när de såg gruppen, säger Zeros-kaptenen Goran Vranjes.

Artikelbild

| Vana. Jacob Blads Österstads tog sig till slutspel i år igen.

Lika stor respekt för motståndet hade inte fjolårsfinalisterna AFK Linköping som visade att de blir att räkna med även i år genom att vinna samtliga tre matcher. Och Mikael Sonesson var inte speciellt imponerad av motståndet från de renodlade futsallagen efteråt.

– Jag trodde framför allt att Bosna skulle vara bättre. Jag hade förväntat mig att det skulle vara dödens grupp. Jag vet inte vad de gör, det känns ju som de bara går. Men det är kanske så man ska spela futsal och så länge de inte springer så behöver ju inte vi springa heller, säger Sonessson som själv satte matchens enda mål mot FK Bosna.

Artikelbild

| Fall. Poäng mot FK Bosna och Charlie Jareblads Zeros hae varit i slutspel.

– Snyggaste målet i turneringen så här långt, säger Sonesson och skrattar.

Zeros då? Jo, de var bara en match från att ställa till med en riktigt skräll. För efter att de i sin andra match besegrat KFUM Linköping så hade det räckt med poäng i kvällens sista match för att knipa andra platsen i gruppen.

Men där blev FK Bosna för svåra och vann med 3–0.

– Vi har många nya spelare och det är bara kul att spela. Så vi är väldigt nöjda ändå, säger Goran Vranjes.