Avslöjar: Citytalangen nära superettan

Pontus Rödin är på väg bort från Linköping City – och kan hamna i superettan.

12 augusti 2019 13:30

På tisdagen stänger det svenska transferfönstret och enligt vad Sporten erfar talar mycket för att 18-årige mittbackstalangen Pontus Rödin då kan lämna Linköping City i division 1.

Rödin, som förra året provspelade med portugisiska storklubbarna Vitória de Guimarães och Vitoria Setubal, har gjort en stark vår i City och nu finns två konkreta erbjudanden från superettan att ta ställning till. Det är oklart vilka klubbar det handlar om, men båda ska enligt våra uppgifter finnas med i toppstriden. Citys sportchef Khalid Neshati vill inte kommentera det eller läget för dagen, men har tidigare bekräftat att det finns intresse för Rödin.

Linköpingsklubben, som efter förlusten mot Sandviken häromsistens har nio poäng upp till andraplatsen, vill förstås behålla sin viktige försvarare men samtidigt inte stå i vägen för en övergång. Samtidigt blir det en kamp mot klockan för att få allt klart innan transferfönstret stänger.

Ytterligare en spelare kan lämna Linköping City för superettan. Anfallaren Michael Morais har ännu inte återkommit från Brasilien och med största säkerhet är det slutspelat i City.

Även där ska finnas intresse från serien över.

City hävdar att Morais enligt gällande avtal skulle ha varit på plats i Linköping i förra veckan, men utan att dyka upp.

– Där är inget att hymla om att vi är besvikna på honom. Vi anser inte att han har gjort rätt för sig, men vill hitta en lösning, säger Khalid Neshati.

Det kan också bli tal om spelare in i City. Mittfältaren Dejan Police, med meriter från högsta kroatiska ligan, är på plats i Linköping och har tränat med laget under senaste veckan. Inte heller där är det dock något som är klart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten