Backen lämnar Maif – för Sylvia

Han har meriter från palestinsk landslagsfotboll. Nu byter Mohammed Fadel Youssif Motala AIF i tvåan mot Sylvia i ettan.

13 augusti 2019 12:41

22-årige ytterbacken Mohammed Fadel Youssif har spelat i Motala AIF en och en halv säsong. I segermatchen mot Värmbol senast utsågs han till matchens lirare i hemmalaget.

Den senaste tiden har Fadel Youssif pendlat från Norrköping. Nu byter han från Maif i tvåan till Sylvia i ettan, ett Sylvia han spelat för tidigare.

På måndagen gjordes sista träningen med Maif och på tisdagen första träningen med Sylvia.

– Det är blandade känslor. Tråkigt att lämna Maif, men också spännande. Jag ska försöka visa att jag håller för ettan, säger Fadel Youssif som känner Sylvia bra efter att ha gått gymnasiet i Norrköping efter att ha lämnat Vimmerby tidigt.

– Jag har kompisar i laget och känner både tränare och sportchef, säger backen.

Motala AIF:s sportansvarige Daniel Soner kommenterar övergången:

– Fadel har alltid gett 100 procent för klubben och varit extremt professionell under sin tid i Motala AIF. En toppenkille både på och utanför planen. Men eftersom han fortfarande bor i Norrköping och tröttnat på att pendla samtidigt som han lockats av att spela på en högre nivå med Sylvia så har vi beslutat att låta spelaren lämna. Vi önskar Fadel stort lycka till framöver, säger Daniel Soner.

Motala AIF fick i lördags nytt hopp i division 2-serien då Värmbol besegrades med 2–1 i en tuff match på Idrottsparken. Sju poäng skiljer nu till Enskede som har andraplatsen som ger kvalspel uppåt.

Maif spelar närmast borta på måndag, mot Newroz på Sätra IP i Stockholm. Newroz besegrade på måndagen tabellettan Haninge hemma med 4–2.

– Klart att vi hoppas blanda oss i det här. Vi vill inte ligga i ingenmansland, utan vi vill vinna. De andra lagen kommer också att tappa poäng. Jag vet inte om våra chanser är minimala eller vad de är, men det får vi se i slutändan. Vi ser framåt och går för segrar, sade Maifs spelare Renato Rako efter segern mot Värmbol i lördags.

Oavsett hur det går och hur säsongen slutar så jobbar Maif för högtryck för både den här säsongen och för framtiden. Bland annat är klubben intresserad av tjänsterna från IFK Motala-bandyns gruppdynamikutbildare Per Gullbrand.

Det kan också bli något nyförvärv nu när transferfönstret stänger, men det var på tisdagskvällen fortsatt oklart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius