Besvikelse i MAI: "Allt emot oss"

Det finns förluster som tar hårdare än andra. "Vi hade ett motståndarlag och tre domare mot oss", sa Daniel Friberg.

18 maj 2019 17:56

Mjölby AI-tränaren suckade uppgivet efter 2–3-förlusten i bortamötet och östgötaderbyt med Smedby. Nykomlingen stod upp bra mot tufft motstånd, men fick lika sjutton lämna Norrköping utan några poäng. Det betydde blott andra förlusten på de sex första matcherna.

– Jag är skitnöjd med killarnas prestation och kan egentligen inte anmärka på någonting där. Men jag tycker att vi blev bortdömda och det står jag för. Vi hade ett starkt motståndarlag och tre domare emot oss. Då är det inte lätt att vinna, sa Daniel Friberg.

MAI ansåg att ett par av hemmamålen tillkom efter tveksamma situationer och fick både en tränare och en spelare (Markus Nikkanen Johansson) utvisade. Nils Lindsten blev tvåmålsskytt, spräckte tidigt nollan och kvitterade sedan till 2–2 när MAI tog över efter paus och var klart spelförande. Men Vetle Larsson satte 3–2 för Smedby i matchminut 64 och mer än så blev det inte.

– Extremt sur förlust, sa Friberg och gav beröm till hela laget med extra plus för Sami Skhiri och ovannämnde Lindsten.

Tränaren fortsatte:

– Kan vi fortsätta på det här sättet kommer att vi att ta många poäng i den här serien. Men det känns som en klen tröst nu.

Närmast väntar bortamöte med Högsby.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten