Det var mycket på spel i prestigeladdade derbyt mellan KFUM Linköping och Norrköping FK i svenska futsalligan och det märktes på intensiteten. Båda lagen på samma poäng före avspark – och i skriande behov av en seger för att ha chansen att utan kval få vara med när högsta serierna slås samman till en till nästa säsong.

KFUM vände 2–4 till 5–4 i en kul och svängig match och har därmed skaffat sig slagläge inför slutomgången, medan Norrköping rasade ned till jumboplats och på grund av förlusten till och med ligger illa till för att åka ur direkt.

– Surt som sjutton. Vi hade matchen där vi ville, men gjorde för många små misstag som vi blev straffade för. Kul med matcher som betyder mycket och kul med så mycket folk. Men resultatet var inget vidare. Nu blir det tufft för oss, sa Johan Roxström.

Han suckade.

Samtidigt dröjde sig Kim Gama, hemmatränaren, kvar på bänken när spelarna hittat ned till omklädningsrummet.

Det syntes tydligt hur han njöt.

– Efter halva säsongen hade vi fyra poäng. Då var det nog inte många som trodde att vi skulle vara i det läge vi är nu. Men vi har kommit tillbaka så många gånger och visat vilket bra lag vi har. Så var det nu också, sa Gama.

Ja, Norrköping inledde vassast och skaffade sig relativt tidigt 2–0 – och när Slaven Novoselac efter bara några sekunder i andra halvlek satte 4–2 talade allt för bortaseger. Men trean kom, fyran kom och femman kom så småningom.

Kvicke och målfarlige brasseforwarden Matheus Garcia prickade in avgörandet och då hjälpte det inte att Norrköping tog ut målvakten för att kvittera i slutet. Med tanke på spel och chanser en välförtjänt hemmavinst till slut.

– Vi var lite passiva i början, men sen tog vi över och lovade varandra i pausen att vi skulle göra det bättre. Det gjorde vi, sa Kim Gama.