Motalasonen Blomdahl, som tidigare spelat i bland annat Zeros, Motala AIF och Mjölby AI, är överens med Giffarna om ett tvåårskontrakt.

– Det ska bli intressant. Laget har en bra mix av äldre och rutinerade spelare och yngre som kommer upp. Jag tror att vi kan konkurrera och slå vilket lag som helst i serien med rätt inställning, säger Rickard Blomdahl.

Blomdahl, som i höst fyllt 50 år, har haft bra snack med VGIF under vägen tills det blivit klart och gillar förutsättningarna med tre fullstora planer på Kungsvalla.

– Klubben har en väl fungerande styrelse, som har koll på saker, tycker tränaren.

VGIF:s sportansvarige Claes Andersson gillar kemin med Rickard Blomdahl och tycker att det är rätt person. Bra att få någon utifrån.

– Våra tidigare tränare Tobias Ledström och Fredrik Lind har byggt upp en bra Gif-anda som det kan byggas vidare från. Rickard är en bra kille som både kan säga ifrån och ha glimten i ögat. Han har ett bra kontaktnät också, säger Claes Andersson.

Kenneth Wallin fortsätter som materialförvaltare. I övrigt är det inte klart än med andra tränare bredvid nye Rickard Blomdahl.

Spelare som tänkbara nyförvärv tittas det på hos Giffarna. När Blomdahl gör första passet är oklart.