Brassedebut – och en till på väg

Tre mål av Adam Larsson fixade vinst för AFK Linköping – som har förstärkning från Brasilien på ingång. "Det är fler spelare som får upp ögonen för oss", säger Khalid Neshati.

9 juni 2019 20:06

Han är manager/tränare i AFK Linköping och sportchef i Linköping City och känner sig nöjd med samarbetet mellan klubbarna som gör att AFK i tvåan får förstärkning – av spelare som till hösten ska spela för City i ettan om chansen för uppflyttning finns kvar.

Så är det tänkt.

Brassebacken Leonardo Augusto Cunha De Lima debuterade på söndagen för AFK och visade lovande tendenser i överraskande 3–2-segern mot Newroz inför bara 30 (!) åskådare på Linköping arena.

Dessutom ansluter om några veckor landsmannen Douglas Abner, med meriter från Boavista i högsta ligan i Portugal. Om allt går som det ska inleder även han i AFK för att när transferfönstret öppnar ta klivet över till City.

– Det blir ett bra upplägg. De får spela matcher och vi får se dem. Efter värvningen av Michael Morais är det fler brassar som fått upp ögonen för Linköping. Abner håller hög klass, men har haft en del skadebekymmer. Han har varit aktuell tidigare och nu är det klart, sa Khalid Neshati.

Som vi berättat tidigare är även tanken att AFK ska få in några engelsmän i truppen. En tränare, med någon slags koppling till storklubben Manchester Citys akademi, är redan på plats och två spelare ansluter under närmaste tiden. Några har redan varit här, men var för unga och fick åka hem.

Matchen mot Newroz?

Tja, med förstärkning med ett antal spelare som fanns med när City spelade 0–0 mot Karlslund i lördags, svarade AFK för en stark kampinsats och höll undan i kaosmatchen. Det var svängigt värre i blåsten och med full utdelning kunde det ha slutat 6–6 eller nåt sånt.

Det hände saker.

Hela tiden.

Typiskt att Newroz i slutsekunderna hade bollen inne till 3–3, men målet vinkades av för offside.

– Möjligt att det skulle ha godkänts. Jag vet inte. Även om de dominerade visste vi att det skulle dyka upp lägen och då slog vi till. Du behöver inte ha bollen mest för att vinna, sa Khalid Neshati.

Nej, unga AFK – med flera spelare födda 2001 på planen och på bänken – var bra framåt och med många vassa omställningar. Nya taktiken att spela med två forwards gav resultat och Adam Larsson dominerade stort.

Två snabba mål i första halvlek gav 1–0 och 2–0 – och sedan matchavgörande 3–1 i den andra för snabbe och aggressive anfallaren. Det gav tre betydelsefulla poäng för ojämna AFK och förbättrat läge i den jämna tabellen.

Närmast väntar nu prestigeladdat östgötaderby mot Motala AIF.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten