Linköpingsgrabbarna kommer på besök till Correnhuset några dagar före seriestart. Tanken var att även den tredje Lundgrenbrorsan i MAI, tränaren Kenny, skulle varit med, men han fick maginfluensa och tvingades lämna återbud till intervjun. Så istället för att prata MED honom får vi prata OM honom – och hur det är att ha sin storebrorsa som tränare.

– Vi hade honom även i Derby och man märkte ganska snart att ”det här funkar bra”. Det blir ingen brorsan-grej av det, han är som vilken tränare som helst. Vi ser inga problem med att vara i samma lag, säger David och Philip Lundgren.

Hur är han som tränare?
Artikelbild

– Både han och Daniel (Friberg, tränare nummer två) är mycket seriösa och lägger ner enormt mycket tid på laget, säger Philip Lundgren och David nickar instämmande.

Hela trion lämnade Derby för Mjölby AI inför förra säsongen. Efter hösten och avancemanget till division 3 gjorde försvararen Philip och mittfältaren David snabbt klart med en fortsättning i klubben – några tankar på spel någon annanstans fanns inte. I Mjölby går snacket om att bröderna blivit ”gula” efter bara en dryg säsong i MAI.

– Haha, så är det kanske. Jag trivs skitbra, allting runt omkring fungerar klockrent. Jag menar, ta bara ”Isac” (Lennnart Isacsson, materialförvaltaren) som sköter all tvätt. Han och många andra bryr sig verkligen om klubben, säger David Lundgren.

Philip fyller i:

– Det gör faktiskt att man ger lite extra på både träningar och match. Det är lite unikt i Mjölby jämfört med andra klubbar. En mycket familjär stämning.

Vad blir det för skillnad på MAI i år jämfört med ifjol?

– Vi har tagit in en fystränare, Cim Nilsson, som har kört både styrka och rörlighet med oss. Det känns att vi har haft nytta av det. Förhoppningsvis ska vi bjuda på en rolig fotboll även den här säsongen, säger Philip Lundgren.

Det pratas om att ni som nykomling ska tillhöra toppen i serien. Vad säger ni om det?

– Vi är många nya i laget, jag tror det kommer att ta lite tid innan vi lär känna varandra ute på plan. Det kommer inte att klaffa direkt, säger David Lundgren.

Vem blir årets utropstecken i MAI?

– Emil Dagnäs kommer garanterat göra sina mål, säger Philip.

– Jag tror på Arvid Falk Lindgren från Motala. En ödmjuk kille som jobbar hårt. Teknisk, stark och snabb, säger David.