Bukvas drömchans: Proffs i Italien

Adin Bukvas nya klubb: FC Gozzano i Serie C. ”Ett bra skyltfönster för mig”, säger anfallaren.

12 augusti 2019 15:00

Det måste anses som lite av en transferbomb. Adin Bukva, fostrad i IFK Norrköping och med ett förflutet i Sylvia, Åtvidaberg och Smedby, har flyttat till Italien för att spela fotboll på heltid med FC Gozzano, till vardags i tredjedivisionen. Serie C.

Sporten nådde 21-åringen under måndagen.

– Jag har flyttat in i en stor lägenhet. Det är en ganska traditionell italiensk stad 25 minuter från Milano, berättar Bukva som varit på plats i två veckor.

Efter att ha genomgått ett par tester klev han in i full försäsongsträning.

Det var ingen lek direkt.

– Vi höll till i Alperna, mycket springa. Det var väldigt tufft, fortsätter Bukva som uppenbarligen imponerande tillräckligt mycket för att erbjudas ett kontrakt över ett plus två år.

Med agenten Martin Klettes hjälp och kontaktnät har proffschansen blivit verklighet. Bukva är inställd på att göra det bästa av möjligheten.

– Ett bra skyltfönster för mig. Det är ett steg till Serie B och två steg till Serie A. Det är en bra liga där bland annat Juventus U23-lag, deras B-lag, håller till.

25 augusti är det dags för seriepremiär borta mot Alessandria.

Hur ser chansen ut att få spela?

– Vi spelar bara med en anfallare. Det finns en argentinare i laget (Diego Martin Rolle), en före detta storspelare. Och en annan som spelade i Serie B senast. Där finns en brasse som heter Barreto som gjort mål mot Inter, Juventus och Milan. Men jag känner inte att de är bättre än mig. Det är konkurrenter som jag kan lära mig mycket av. Det är väldigt mycket taktisk träning. Vi kan hålla på i tre timmar och träna taktik på passen.

Hur ser kontraktet ut?

– Jag hade inte åkt hit om jag inte kunnat leva på fotbollen. Det sportsliga lockar med, såklart. Det är en bra chans för mig och jag känner mig i bra form. Det ska bara finslipas lite innan serien startar, säger Adin Bukva som vill passa på att tacka Smedbys tränare Jan Melle extra mycket.

Hösten i Smedby blev en skjuts mot kontraktet med Gozzano.

– Han (Melle) tog emot mig och hjälpte mig mycket. En fantastisk människa och tränare. Uffe (Rann, verksamhetschef i Smedby) är jag också tacksam för mot för att han tog emot mig på ett bra sätt och hjälpte mig med vissa saker. Hoppas det går bra för Smedby under hösten, slutar Adin Bukva.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung