Det var en dramatisk lördagseftermiddag för Motala AIF. Först hade de problem med bussen och hamnade i långa köer på väg upp till bortamatchen i Stockholm. Matchstarten fick skjutas upp med en halvtimme och Maif tvingades byta om och ha sin matchgenomgång i bussen.

Sedan blev det också en händelserik match, där hemmalaget Arameisk-Syrianska fick två utvisningar. Maif lyckades vinna matchen med 0-1 (0-0) efter mål av anfallaren Eldin Lugonja.

– Det är en rättvis seger. Vi skapade många chanser och hade bra kontroll på det, säger tränaren Christer Persson.

Utvisningarna kom i andra halvlek, men Maif-tränaren tyckte att hans lag var bättre hela matchen igenom. Strulet innan matchen gjorde honom extra nöjd med segern.

– Vi tvingades tänka om på grund av förseningen och fick förbereda oss i bussen. Det kunde ha påverkat oss, men jag tycker spelarna hanterade det på ett bra sätt. Problemen innan matchen syntes inte alls i vår prestation idag och det är jag nöjd med.

Lördagens trepoängare innebär att Maif placerar sig på en sjätteplats när vi summerar vårsäsongen. Christer Perssons lag har tagit 5 segrar, kryssat 7 och förlorat 3 matcher under våren.

– Det känns som att saker har stabiliserat sig i vårt spel. Nu har vi sju raka matcher utan förlust. Det är skönt med tre poäng innan vi går och vilar.

Ja, för nu tar Maif semester i ett par veckor och spelarna får träna individuellt fram till 22:a juli då de startar upp igen. Sedan väntar träningsmatch mot Smedby AIS innan serien drar igång igen med bortamatch mot Tyresö.