Det går inte klaga på David Moberg Karlssons start i nya klubben Sparta Prag. DMK som lämnade IFK Norrköping i höstas för den tjeckiska storklubben spelade med lagkaptensbindeln i sin debut och nyligen bjöd västgöten på ett drömmål när han skruvade in frispark hemma mot Banik Ostrava.

Sparta Prag som var långt efter toppduon Slavia Prag och Viktoria Plzen har kommit igång på allvar och det var tre viktiga poäng i potten hemma mot Viktoria Plzen på lördagen.

Moberg Karlsson inledde på bänken och fick se sitt lag spela bra effektiv fotboll som renderade i en 2–0-ledning i paus.

Målen sattes av Adam Hlozek och Guelor Kanga på straff innan Michal Sacek spädde på med trean. Det var frustrerat i Viktoria Plzen.

Inte minst bland fansen.

Moberg Karlsson byttes in med nio minuter kvar och hann bara vara inne i två minuter innan domaren bröt matchen på grund av oroligheter på Viktoria Plzens läktarsektion.

Matchen återupptogs efter elva minuter och för tabelltvåan Viktoria Plzen fortsatte den tunga aftonen. Jan Kovarik drog på sig sitt andra gula kort och visades ut.

Sparta avrundade kvällen med ett 4–0 i 114:e matchminuten, inskickat av e Matej Pulkrab.

Med vinsten skiljer det åtta poäng upp till just Viktoria Plzen för Spartas del.