Samarbetet mellan Linköping City och AFK Linköping har redan pågått under ett par år, men intensifierats allt mer under senare tid. I höst har flera spelare vandrat mellan klubbarna efter att ett utlåningsavtal skrivits och det har inte varit någon hemlighet att man från båda håll varit sugna på ännu tätare kontakter. Nu tas ytterligare ett stort kliv i den gemensamma satsningen och planen är att senare i höst slå ihop klubbarnas organisationer och styrelser.

– Istället för att två organisationer jobbar på var sitt håll är tanken att vi nu ska ha arbeta under ett gemensamt tak med våra A- och U-lag. City ska fortfarande vara flaggskeppet med sitt division 1-lag, medan AFK ska göra det vi alltid har gjort, nämligen att skapa förutsättningar för unga grabbar att spela så högt upp som möjligt i seriesystemet, säger Enrique Havskog.

AFK har ett extrainsatt årsmöte den 19 oktober för att definitivt klubba igenom förändringen, men styrelsen har redan informerat både A-laget och U17-laget.

Artikelbild

– Det här kommer inte som någon nyhet för dom, alla inblandade har hört hur vi tänker, säger Enrique Havskog.

Vad händer med AFK:s A-lag i division 2?

– Om allt går som det ska på årsmötet hoppas jag att vi efter den 19 oktober kan sätta oss ner och att planeringen för kommande år ska ta fart. Just nu ser jag ingen bättre lösning än den att City fortsätter i division 1 och att AFK blir andralaget i division 2, säger Enrique Havskog.

Linköping City har i dagsläget bara A-laget i division 1 under sitt paraply, men ordförande Tuncay Yuksel berättar att målsättningen är att ställa upp med fyra ungdomslag till nästa säsong. U16, U17, U19 och U21. Förhoppningen är att det sistnämnda laget får en plats i superettan.

Artikelbild

– Vi har ansökt om en plats och jag tror och hoppas att vi får den. Just nu finns det två platser lediga, säger Tuncay Yuksel.

Men AFK har väl inte spelare att fylla fyra U-lag?

– Tanken är att vi ska gå ut och rekrytera spelare, säger Tuncay Yuksel.

Han är eld och lågor över sammanslagningen:

– Det här är en jättepositiv grej för Linköpingsfotbollen, säger han.