Med bara en månad till seriestart har Linköping City, nykomling i division 1, fortfarande inte klart med hur truppen kommer att se ut under säsongen. Sexton spelare är helt klara vilket betyder att åtminstone ett par nyförvärv måste in. Samtidigt har City påbörjat en dialog med en klubb högre upp i seriesystemet om ett eventuellt samarbete.

Enligt vad Corren erfar handlar det om en klubb på allsvensk nivå.

– Det stämmer att vi har en dialog med en klubb, det är något vi har strävat efter ganska länge. Samtidigt vill vi vara försiktiga med vad vi säger. Diskussionen är bara i inledningsfasen och har inte nått styrelsenivå än, säger Citys ordförande Tuncay Yuksel.

Managern Melke Alan vill heller inte avslöja för mycket, men bekräftade efter träningsmatchen mot IFK Norrköpings U 21-lag i måndags att att något är på gång.

Han sa:

– Det finns lite andra planer, men som inte är klara. Där måste vi vänta på den andra föreningen. Men det är riktigt att det finns tankar om samarbete med en annan klubb.

Högre upp i seriesystemet?

– Ja.

Kan du säga något mer om det?

– Nej. Inte nu. Det får vi se när vi kan lösa vissa delar.

City hoppas också att samarbetet med division 2-nykomlingen AFK Linköping ska bli tätare. Redan nu ses klubbarnas styrelser regelbundet och diskuterar hur man på bästa sätt kan dra nytta av varandra.

– Det kan till exempel handla om gemensamma inköp nu när AFK också finns på Linköping arena, men vi vill förstås krypa närmare varandra även sportsligt. Det skulle gynna båda föreningarna. Samtidigt ska vi ta det försiktigt till en början, båda föreningarna ska naturligtvis bedriva sin egen verksamhet, säger Tuncay Yuksel.