– Jag kan spela, sen får vi se om jag blir uttagen, säger Patrik Johansson.

Citys trotjänare nummer ett fanns med i matchen mot Akropolis (1–3) den 18 augusti, men försvann sedan från laget. Managern Melke Alan uppgav "privata skäl" till frånvaron.

Nu säger Patrik Johansson:

– Jag började plugga och tog en kurs på tre månader. Den var på hundra procent samtidigt som jag jobbar heltid. Det gick inte att kombinera med fotboll på division 1-nivå. Jag försökte ett tag, men det blev för mycket helt enkelt.

Nu är försvarsklippan tillbaka och har tränat för fullt med City sedan i början på förra veckan. Även om han inte kört något med laget under sin frånvaro har han hållit igång på egen hand för att inte tappa form. Tanken var att han skulle vara redo redan till förra matchen mot Syrianska, men då satte en tå stopp för spel.

– Jag blev stampad på under en träning och kunde inte ha på mig vanliga skor på ett tag. Nu har jag tagit bort allt blod som fanns så nu känns det bättre, säger Patrik Johansson.

Division 1-nykomlingen Linköping City gjorde en mycket bra vår, men har sladdat rejält under hösten och har tappat placeringar i tabellen. Patrik Johansson har sett alla matcher på sistone och säger:

– Det har inte varit lika bra som i våras, men jag tycker ändå att vi har gjort det bra som nykomling. Vi har haft en del spelare som lämnat samtidigt som flera har varit skadade, det sliter på våran tunna trupp. Nu gäller det att vi fortsätter bygga upp vårt grundspel och avslutar snyggt.