Redan 27 januari är det dags för LFC:s första match under 2019 – och då har ett flertal av landslagsspelarna redan varit iväg på olika samlingar. LFC inleder matchandet mot allsvenska konkurrenterna Eskilstuna (27 januari) och Djurgården (2 februari). Båda de matcherna spelas på bortaplan.

Därnäst väntar under de närmaste helgerna cupmatcher mot Växjö och Jitex. I samma veva var en träningsmatch mot Växjö inplanerad, men när cuplottningen blev som den blev är det nu osäkert om den blir av.

I sista cupomgången 9–10 mars väntar bortamatch mot Göteborg och så semifinal nästkommande helg för det av de fyra lagen som vinner gruppen. LFC hoppas förstås vara med där och då blir det av allt att döma bara ytterligare två matcher före seriestart: hemmamöten med Kungsbacka och Vittsjö.

Något träningsläger på varmare breddgrader är inte inplanerat, både av ekonomiska och tidsmässiga skäl.

Vad gäller LFC-truppen ska, som vi berättat tidigare, ytterligare tre spelare värvas in. Närmast i tur är att göra klart med två försvarare: en vänsterback och en mittback. Förhoppningen är att det ska gå i lås inom kort.

– Vi har kommit ganska långt, men väntar just nu på besked som drar ut på tiden, säger Olof Unogård, tränaren, som hoppas ha truppen klar till återsamlingen i början av januari.