Om vi börjar med ÅFF så väntar första träningsmatchen mot AFK Linköping 9 februari – och därnäst står ytterligare två division 2-lag (Assyriska och Motala AIF) på tur.

– Vi vill ge många chansen att spela och hoppas att vi kan jobba en del med vår offensiv, säger Rickard Johansson, tränaren.

Linköping City?

Artikelbild

Rivstartar med matcher mot allsvenska Örebro och Kalmar redan i januari.

– Vi hade samma upplägg i fjol. Tanken är att vi ska börja med att sätta defensiven och då passar det bra att möta riktigt starkt motstånd. Sedan lättar vi på det vartefter och då blir det mer offensivt fokus, säger managern Melke Alan.

ÅFF väljer alltså att göra precis tvärtom och utöver möte med IFK Norrköping (som också ska möta City) blir det enbart motstånd från division 1 och 2.

– Det gäller att göra det man tror på. Vi mötte Kalmar tidigt i fjol och spelade 0–0, men det sa inte ett dugg. Den typen av försvarsspel kommer vi inte att spela under säsongen ändå, säger Johansson, som också räknar med att komma iväg på ett kortare läger under mars. Exakt var är inte klart, men Tyskland är ett alternativ som det jobbas med.

Klart är att City och ÅFF möts i ett prestigemöte på Linköping arena 17 mars.