– Minst tre provspelare kommer det bli, kanske fem, säger Citys manager Melke Alan inför bortamatchen mot division 1-kollegan Västerås SK.

Han vill inte avslöja några namn på eventuella nyförvärv, men det är ingen hemlighet att City framför allt letar efter en mittback. Klart är att Kyle Knotek och Patrik Johansson missar matchen, Knotek är fotskadad och Johansson har problem med en ljumske. Troligen blir det heller ingen Fredrik Alm i spel, och även Pontus Rödin är ett frågetecken eftersom han kämpar med slitna ljumskar.

– Jag tycker ändå det ser okej ut. Vi vill inte ta några som helst risker så här års, säger Melke Alan.

City har jobbat hårt på försvarsspelet sedan återsamlingen efter nyår och tänker fortsätta göra så en tid till. Men efter matchen mot IFK Norrköping den 5 mars kommer fokus skifta till det offensiva spelet.

– Det är så jag har tänkt, efter IFK kommer vi möta division 2-lag fram till seriestart, säger Melke Alan.

För Åtvidabergs FF väntar bortamöte med seriekollegan Oskarshamn. Det blir en mer A-lagsbetonad trupp jämfört med matchen mot AFK Linköping, där bland andra Andreas Johansson, Simon Marklund och Lucas Öhrn kommer tillbaka i spel. Ett antal provspelare har gästat Kopparvallen i veckan, men ingen av dem finns med i helgens match.

– Vi försöker få in en eller två forwards i truppen så snart som möjligt. Där är vi lite tunna än så länge, säger ÅFF-tränaren Pontus Hydén.