– Hon visar att hon vill väldigt mycket fortfarande. Kul att se, sa Kentytränaren Patrik Stålhammar efter 4–1 (1–0) mot Eneby.

Maria Aronsson har många säsonger på elitnivå bakom sig men har nu hittat tillbaka till Kenty och division 2. Här firar hon stora triumfer med sin fysik och bollskicklighet. Mot Eneby stod hon för ett äkta hattrick i den andra halvleken när hemmlaget gick från 1–0 till 4–0.

– Vi kom undan med blotta förskräckelsen i den första halvleken där Eneby skapade de farligaste chanserna. Efter paus blev det bättre och jag tycker nog ändå att vi vann rättvist. Sett över hela matchen är vi det bättre laget, sa Patrik Stålhammar.

Överraskad över den starka starten?

– Egentligen inte. Vi har ett bra lag med konkurrens om platserna. Det är hög nivå på varje träning, sa Patrik Stålhammar.

Kentys första mål gjorde Amanda Samuelsson.

För BK Tinnis kom tre välbehövliga poäng när man bortabesegrade starka Boren med 2–0. Boren inledde med fyra raka segrar, men har nu två raka förluster. Tinnis gjorde ett mål i vardera halvlek genom Amanda Forsén och Saga Vidström. Mjölby slog Linghem hemma på Vifolkavallen med 4–0.