När Boren futsal cup avgjordes för någon vecka sedan så försvann Boren A:s herrar redan i gruppspelet. Och damerna åkte ut i kvartsfinalen mot Skeninge.

Men när de avslutade säsongen med Södracupen i Mjölby blev det full pott för Boren som gick hela vägen både i dam- och herrklassen.

– Riktigt skönt att avsluta så speciellt med tanke på att vi hade marginalerna emot oss i BFC, säger herrtränaren Martin Axén.

Boren hade en behaglig resa genom gruppspelet som de tog sig igenom med 14–0 i målskillnad. I slutspelet blev det dock betydligt tuffare.

I både kvartsfinalen mot Tranås och Mjölby AI 2 avgjorde Boren nämligen först i sudden.

– I sudden kan det ju gå hur som helst så det var skönt att ha marginalerna med sig där. Då har man ju bra självförtroende med sig in i finalen, säger Axén.

Finalen blev sedan ett Motaladerby där Boren ställdes mot Maif C. Eller "Rör på den" som laget kallar sig.

– Tuff match. De håller ju en högre nivå än de andra lagen vi mötte så vi fick jobba väldigt hårt i försvarsspelet. Men vi visste att om vi spelar vårt spel och är effektiva så kan det gå och det gjorde det, säger Axén som kunde jubla efter att Arvid Walan skjutit finalens enda mål.

I damfinalen ställdes Boren just mot det Skeninge som gav dem respass i BFC och efter den första halvleken av finalen såg historien ut att upprepa sig då Skeninge ledde med 1–0.

– Då bestämde vi oss för att ta tag i det. Sen körde vi bara på och gick för vinst, säger Linn Haglund som med bara minuter kvar drog upp segermålet i nättaket.

– På något sätt så fick jag bollen framför mål. Det blev någon slags skottfint och sen sköt jag. Det var ju dags för revansch mot dem och det var kul att det kom i finalen och extra kul att vi kunde stå där ihop med herrarna som segrare, säger Haglund.