Efter derbyt: "Hur kan man döma mål?"

Derbyseger med uddamålet – men var bollen över linjen? "Det finns inte på världskartan", sa Smedbys tränare Jan Melle.

12 maj 2019 15:27

Sleipner vann med 2–1 och gick därmed upp i knapp serieledning i division 3 nordöstra Götaland.

Men segermålet efter 65 minuter blev omdiskuterat. Bylent Halili gick upp i hörnduell med Smedbymålvakten Jimmy Karlsson. På returen nickade Casper Frisk först undan bollen innan det sekunden senare blåstes för mål.

Karlsson var ute och hade ett långt snack med den assisterande domaren – men det hjälpte föga. Och efter slutsignalen var tränaren Jan Melle lika upprörd och säker på sin sak.

– Han (Frisk) står ju utanför linjen. Hur kan man döma mål då? Ingen fattade någonting. Bollen var inte över linjen för fem öre och det kommer vi se på videon också. Det skulle blivit kryss. Vi känner oss berövade en poäng, sa Melle och skakade på huvudet.

Melle tyckte att "de gjorde ett mål men fick två". I ärlighetens namn var dock 1–0 ett självmål, också efter hörna. Johan Anderssons projektil mot den första stolpen styrdes i mål av Jimmy Karlsson, hårt "uppvaktad" av sin medspelare Casper Frisk.

– Det var det vi visste att de var bra på. Fasta situationer. Annars var det en tuff batalj. Våra första 45 var riktigt bra, tyckte Melle som också fick se en kvittering genom Emanuel Arvidsson.

Efter paus tog dock Sleipner över mer och mer. Sett till spelbilden då var Bylent Halilis segermål logiskt, oavsett om det var korrekt dömt eller inte.

Segerskytten var i alla fall glad efteråt. Och säker på sin sak.

– Bollen var inne men jag såg inte så mycket. Jag var inne i duellen men det var skönt att det blev mål. Det var det som gjorde att vi vann matchen, konstaterade Halili.

Därmed gick Sleipner upp i serieledning tack vare bättre målskillnad än Tord.

– Det känns tryggt och bra. Det är skönt att vara på första plats, det gäller att hålla det bara.

Vad tycker du om matchen annars?

– Jag tycker vi var bäst faktiskt. Det var ganska jämnt men vi var lite vassare i dag faktiskt. Jag hade ett par bra skott till som gick precis utanför, sa Halili.

Matchfakta

Sleipner–Smedby 2–1 (1–1)

Målen: 1–0 (11) självmål, 1–1 (39) Emanuel Arvidsson, 2–1 (65) Bylent Halili.

Varningar, Sleipner: Laith Etawi, Calle Appelqvist och Kasper Ringqvist.

Domare: Jon Lindholm.

Publik: 150.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh