Efter att Hallingström och Hydén lämnat Grebos tränarstab har det varit ett hårt jobb att hitta en eller flera ersättare.

– Det kom snopet när de lämnade oss. Vi hade räknat med att de skulle bli kvar. Men så fort de lämnade började en process, säger den spelande sportchefen Pierre Johansson.

Ganska snabbt var Robin Pettersson en del av den processen. Men då han hade ett år kvar på kontraktet med ÅFF har övergången dragit ut på tiden.

– Det har varit svårt att lösa det med tanke på att han hade kontrakt med ÅFF. Men Åtvidaberg har samarbetat med oss och velat låta Robin göra det han ville. De ville såklart hitta en ersättare till honom innan de lät honom gå, säger Johansson.

Vad är det för kvalitéer som gör Robin Pettersson till en bra tränare för er?

– Han har varit i Grebo tidigare, år 2011. Då var vi nära att vinna division 4 med honom som tränare. Vi vet vad vi får ut av honom och han är en väldigt fotbollskunnig, välutbildad och dedikerad tränare. Han passar perfekt för Grebo, säger Johansson.

Hur ser läget i Grebo ut annars just nu?

– Vi har föryngrat laget kan man säga, eftersom det är en hög snittålder på de som har lämnat samtidigt som nyförvärven är yngre. Med det sagt har vi såklart inte försämrat laget – utan vi vill fortsätta vara ettstabilt division 3 lag under kommande säsong.