I höstas på Friends Arena besegrade AIK IFK Norrköping med hela 6-0. Nu i maj på Östgötaporten var det en betydligt målfattigare historia då mötet slutade 0-0 i en trist historia.

När lagen nu på nytt mötte varandra var det AIK som inledde klart bäst och att det var mållöst i paus förklaras David Mitov Nilsson, som var fantastisk i målet. Mitov Nilsson gjorde i och med AIK-matchen allsvensk comeback efter sin långtidsskada.

Den andra halvleken var klart jämnare och när AIK:s mål till sist kom med kvarten kvar var det genom ett självmål från Christopher Telo som helt ställde den annars storspelande Mitov Nilsson.

En annan spelare som ansåg att matchen på Friends var speciell var Niclas Eliasson, som värvades till AIK 2014 men som aldrig lyckades i svartgula dressen. Efter att ha lämnat för Norrköping förra sommaren gjorde han nu sin första match på Friends Arena sedan dess.

– Det var kul. Det var mycket folk och så. Synd att vi inte kunde ta tre poäng.

Hur var det att möta gamla lagkompisarna?

– Det var lite speciellt så klart. Många polare är ju kvar där, men när man väl spelar så tänker man inte på det utan då gör man bara sitt bästa som vanligt.

Rättvist att de vann?

– De var bättre i första halvlek och hade mer boll. Vi hade en period i andra halvlek då vi kom in i det och hade mycket boll, men sedan fick de ett lite slumpmässigt mål och då blev det tufft. De är starka defensivt och det är svårt att skapa bra chanser mot dem.

Vad säger du om din egen insats?

– Den var väl okej, men vi hade inte så många farliga chanser och det var inte den lättaste matchen för oss offensiva spelare. De är som sagt starka där bak och de gjorde det svårt för oss i sista tredjedelen.

Detta var IFK Norrköpings tredje raka förlust och de har därmed inlett allsvenskan efter sommaruppehållet allt annat än bra.

– Det är lite tillfälligheter. Det finns matcher där vi skulle ha vunnit. Jag är inte orolig, konstaterar Eliasson.