Efter två oavgjorda matcher och två förluster och bara ett (!) mål framåt på 360 minuter så satt förstås segern med 2–1 och tre poäng skönt.

– Mycket. Jag tycker till och med att det blev onödigt spännande på slutet, sa Lindman.

Boren gjorde 1–0 i första halvlek, när Josefine Breikert såg in en retur efter en fin frispark från Ebba Stolt.

Artikelbild

| Borens Line Hageborn var bra i segermatchen mot Malmslätt. Hemmalaget vann med 2–1.

– Vi kunde, och borde, gjort något mer mål redan då.

Men så blev det inte. Istället dröjde det till en bit in på andra halvlek innan Isa Lindman kunde slå in en straff efter att pigga Julia Hultebring tagit sig in i straffområdet och hakats upp.

– Sen tycker jag att vi borde avgjort med 3–0 på det friläge vi hade. Istället började vi backa hem och skulle försöka kontrollera ledningen med två mål, då blir det lätt lite stirrigt, tyckte Mikael Lindman.

Och så blev det. Malmslätt hade först ett skott i stolpen och fick sen en straff med knappt fem minuter kvar på klockan. Den satte Maria Hagström säkert i mål till 2–1.

De sista minuterna tryckte gästerna på rejält, men Klara Banemark höll sitt mål rent med god hjälp från kämpande utespelare.

– Sett över matchen som helhet tycker jag att vi vinner rättvist. Vi var det bättre laget, sa Lindman.

Vad gjorde ni idag som ni inte gjort de tidigare matcherna?

– Två mål.

Är det så enkelt?

– Ja, lite så. Bakåt såg det jättebra ut idag också, som i de tidigare matcherna. Men jag tycker att vi var lite vassare framåt idag, löpte mer för varandra längst fram och då skapade mer chanser än vi gjort tidigare.

Redan på onsdag väntar ny match, mot Skeninge.

– Det blir tufft för då har vi riktigt manfall. Det är alla möjliga projekt i skolan för tjejerna och vi får se vad vi kan plocka ihop.