Adam Singstedt gav Lindö ledningen till 1–0. Eneby kvitterade och 1–1 stod sig halvleken ut. Det såg länge ut som division 4-laget skulle skrälla med en straff tillgodo som Sebastian Francisco placerade (2–1) säkert med fem minuter kvar av matchen. Men Daniel Källsholm nicklobbade felvänd mot en utrusande målvakt och matchen gick till straffar.

– Vi har kontroll på matchen även om vi inte kommer till de verkliga lägena. Det är riktigt surt att släppa in sådan där boll som vi göt mål på, det är en svår situation som målvakt, sa Molgan Vester som berömde motståndet och kollegan Tobias Green i Lindö.

– Vi var inte riktigt med i början, det brukar vara så i sådana här matcher. Det här är ett riktigt bra lag.

I avgörande straffläggningen var Enebys målvakt Molgan Vester som blev matchvinnare med två räddningar, som gav 6–4 till gästerna.

– Riktigt skönt. Jag har en del nytta av futsalen. Där är det mycket reflexer om man kan se fotvinklarna när de ska slå bollen, sa Vester som gärna bryter omställningar högt i banan utanför boxen.

Nu väntar Dagsberg i semifinalen för Eneby.

Kvartsfinal, Danske Banks herrcup

Lindö–Eneby 4–6 efter straffar (2–2 full tid).

Målen, LFF: Adam Singstedt 2, Sebastian Francisco 1, Andreas Ytterström. Eneby: Daniel Källsholm 2, Philip Johansson 1, Eric Rydgren 1, Mikael Mattsson 1, Adam Malm 1.