Henrik Nilsson, som har gått ett par tränarkurser, lägger därmed skorna på hyllan för att satsa på tränarrollen fullt ut. Redan den gångna säsongen agerade han assisterande tränare till Mujo Celic. Tidigare har Henrik även varit matchcoach för Sleipners U21-lag.

– Jag ser verkligen fram emot det här, fotbollen är mitt stora intresse och jag brinner för tränarsysslan precis lika mycket som jag har brunnit för spelarrollen, säger Henrik Nilsson i ett pressmeddelande.

Nilsson hyllar Zelics jobb, och menar att han tar över en trupp i harmoni. Det finns dock saker att slipa på.

– 2019 kommer vi att få se ett proffsigare Eneby. Vi kommer vi kräva en betydligt högre träningsnärvaro. Har man tre träningar per vecka på division 3-nivå så krävs det att man kommer på samtliga pass för att man ska kunna utvecklas som lag, säger han.

Enebys trupp förväntas minska en aning. Och Henrik Nilsson vill skapa en underdog-känsla inom gruppen – med Kalmar FF:s SM-guld 2008 som förebild.

– Det är i och för sig alltid enklare att göra starkare insatser och sluta sig samman som grupp som underdog, men det ska man inte underskatta. ”Bönderna från Kalmar” var länge bespottade och klassade som ett tråkigt lag, men ändå tog man SM-guld 2008 och slog rekord i antal gjorda mål under en säsong. IFK Norrköping höll på att åka ur allsvenskan 2014 och var därmed extremt nederlagstippade 2015 men lyckades ändå ta ett sensationellt guld samtidigt som man spelade en mycket fin fotboll. Det är två exempel på lag som sluter sig samman som grupp och som åskådare märker man att det brinner i ögonen på spelarna och att de gör allt för att vinna ihop, säger Henrik Nilsson i pressmeddelandet och lägger till:

– Jag vill skapa en underdog-känsla i det här laget, utan att för den delen spela primitiv eller ”tråkig” fotboll. Tvärtom, har man glöden och spelar som ett lag vinner man mycket mer boll och kan på så sätt jobba mycket mer med sitt egna spel, vilket ovanstående två lag bevisade under sina guldsäsonger. Lyckas vi skapa den känslan och samtidigt få spelarna att ha självförtroende och våga göra sin grej så har vi kommit en bra bit. Då kan vi tillåta oss att känna oss nöjda en sekund, men sen måste vi fortsätta jobba för ytterligare utveckling.