Engelska spelare på väg till AFK

AFK Linköping har ett nytt samarbete på gång – med spelare och tränare med viss koppling till engelska mästarklubben Manchester City.

20 maj 2019 13:29

– Tanken är att de ska vara på plats senare den här veckan. Vi är överens om allting, säger Khalid Neshati, som är manager för division 2-klubben och även sportchef för Linköping City i ettan.

Med ett helt nytt lag inledde AFK Linköping piggt i serien, men har sedan haft det lite tuffare där också en del skador i samarbetsklubben påverkat. Nu hoppas Neshati & Co att några unga förstärkningar från England kan bidra till ett välbehövligt lyft.

Han säger:

– Om inget oförutsett inträffar kommer det hit en tränare med fyra spelare. Där finns en koppling till Manchester Citys akademi och tränaren är arvoderad av klubben. De jobbar med många olika klubbar i olika divisioner och i det här fallet handlar det om talanger i 18-årsåldern som spelar lite längre ned i seriesystemet i England.

Är de klara?

– De är klara om vi vill ha dem. Men vi vill se först se och ha dem på plats innan vi tar ett beslut. Det här kostar oss inte någonting. De har ett intresse i att låta spelarna spela seniorfotboll på en okej nivå i ett annat land och det är därför som tränaren följer med.

Det är dock inte aktuellt att byta huvudtränare.

– Nej, det vill vi inte lämna i händerna på någon som har andra intressen. Det kan man inte göra, säger Khalid Neshati.

Efter sju matcher spelade återfinns AFK Linköping, som i lördags föll (0–2) mot Arameisk Syrianska, långt ned i den jämna division 2-tabellen, med nio poäng. Närmast väntar bortamöte med Huddinge på fredag.

– Vi håller på att stabilisera oss och har något intressant på gång, säger managern.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten