– Vi gjorde en bra första halvlek mot Örebro senast och efter det var det nog lite för lätt att få hybris. Stundtals var det lite för dålig attityd till vissa grejer och det kan vi absolut inte acceptera. Så kan vi inte ha det om vi ska göra det bra i division 1, sa Linköpings City-managern efter lördagsmötet med seriekonkurrenten.

Nykomlingen har som bekant haft en rörig försäsong med många provspelare och en hel del pusselbitar i truppen som ännu inte är på plats. Av olika anledningar saknades ytterligare några spelare i Västerås, några fick spela på ovana positioner och. . . ja, det bidrog förstås till insatsen.

– Det fanns absolut saker som var bra. Men vi har haft fokus på försvarsspelet så här långt och det var väl sisådär nu. Samtidigt hade vi en helt ny backlinje, sa Alan, som lät tre provspelare få chansen där från start, men gjorde ett byte redan efter en knapp halvtimme. Ännu inte klare japanen Yasuoka Takuto fick flytta ned som högerback och då blev det bättre.

Trots att City efter en sämre första halvtimme avslutade bättre i första halvlek tog då VSK ledningen. Esat Jashari kvitterade i den andra innan hemmalaget avgjorde.

– Västerås tippas som ett topplag och det är inget konstigt att de ligger lite före oss när det gäller truppbygge och organisation. Men får vi bara alla med ska vi nog kunna tampas rejält med dem, sa Melke Alan.