Matheus Garcia kom tillsammans med två andra brasilianska spelare till stan för att spela i futsalligan med KFUM Linköping i höstas, men har sedan en tid varit med på både träningar och matcher hos division 1-nykomlingen Linköping City. Senast blev han målskytt i segermatchen mot Sleipner.

– Han har gjort enorma framsteg på kort tid hos oss. Han har anpassat sig till vårt spel och har en smartness som jag gillar, säger Melke Alan.

Definitivt besked om Garcia erbjuds kontrakt tas i veckan.

Nyförvärvet Mikael Saglamoglu, som hämtades från Öster tidigare i vintras, är skadad och har inte kunnat delta i varken träning eller match på några veckor.

– Han fick en skada på ett yttre ledband i knäet och blir borta ett tag till, säger Melke Alan.

Maliske anfallaren Nico Dao, som spelade mot IFK Norrköping, är inte längre kvar i Linköping men finns forftfarande med i resonemanget. Detsamma gäller ugandiern Ivan Bukenya som spelade mot AFK Linköping.

– Vi för dialog med deras agenter. Dao hade en otacksam uppgift i snön mot IFK, han hade aldrig sett snö tidigare! I mittförsvaret behöver vi förstärka, det är hundra procent klart, säger Melke Alan.

Ytterligare ett par provspelare, däribland Nordvärmlands försvarsspelare Michael Kozielek som fanns med mot IFK Norrköping, är inte längre aktuella för City.