IFK Norrköpings pålitliga norsk-luxemburgare blir allt mer den där spelaren som alla tränare drömmer om att ha till sitt förfogande.

Oavsett position – det har blvit ett par i IFK Norrköping – är det ofta bra leverens och sällan några ursäkter.

Just nu toppar Krogh Gerson IFK:s interna assistliga med tre framspelningar och hade en smart fot med i Christoffer Nymans avgörande mot Häcken.

Artikelbild

Tre assist och två mål på 13 starter är facit.

Utöver det har 29-åringen tagit ansvar med sitt resoluta spel och driv.

Mittback i början av säsongen, central mittfältare när det behövs men mestadels skickas Krogh Gerson ut på högerkanten.

– Jag börjar bli van så det är inte så stor omställning att spela där ute längre. Jag förbereder mig så mycket jag kan innan, sedan tar jag det därifrån, fortsätter Gerson.

Du är stark nu?

– Kul att det rullar på. Jag tänker inte så mycket utan hoppas att det håller i sig och att jag får vara frisk. Det är nog mest tillfälligheter, men det hjälper om laget går bra och vi vinner. Jag har inte gjort något annorlunda egentligen, säger Gerson efter måndagens träning som handlade om återhämtning för de som spelade mot Häcken.

IFK möter en tuff period med match söndag (Häcken), St Patrick´s Atheltic (torsdag) och Östersund borta (söndag).

Det är en roadtrip som väntar Kamraterna som inte återvänder hem efter matchen på Irland.

Planen är att stanna och träna i Uppsala innan det är dags att stänga St Patrick´s-matchen och ställa om för Östersund.

– Jag gillar att spela matcher så det är inga problem för mig. Det är första matchen i Europa för klubblag för min del, det ska bli roligt. Jag har varit med landslaget på Nordirland och Wales, berättar Gerson.

Har du hunnit skaffa dig en uppfattning om St Patrick´s eller är det ett vitt papper?

– Det är ett ganska vitt papper. Vi kommer få information på onsdag, dagen innan match. Det kommer att krävas en insats som mot Häcken, skulle jag tro. Men man vet aldrig säkert. Vad är det för plan? Vad spelar de för fotboll? Det är allt det här som gör det intressant.

Alexander Jakobsen som varit skadad en tid var tillbaka i full träning under måndagens pass. På skadelistan finns bara Pontus Almqvist för tillfället.