Hampus Lönn klar för IFK

Hampus Lönn skrev kontrakt med IFK Mariehamn. "Hoppas jag kan göra en grym säsong och komma tillbaka hit", säger 27-åringen.

2 januari 2019 14:46

Talangen fick några provträningar med IFK Norrköping.

Sedan gick åren.

Egentligen trodde Hampus att hans dagar var uträknade som löfte och potentiell elitspelare.

Men manager Jens Gustafson dök upp när Assyriska mötte Trelleborgs FF, i augusti 2017, och såg en fräck och företagsam offensiv yttermittfältare på Mamreplanens gräs.

Hampus fick kontrakt med IFK Norrköping 2018 och tog upp Sylvia till division 1.

Nu tar han nästa steg, till IFK Mariehamn och högsta finska ligan.

– Jag skrev på i morse och scannade pappren till klubben. Vem hade trott det att jag skulle få chansen att spela i en högstaliga för två år sedan. Jag har haft känslan att jag skulle kunna ha kapacitet att spela på hög nivå, men trodde att de möjligheterna hade försvunnit, säger Hampus som provspelade i höstas med det finska ligalaget.

Idag presenterades han tillsammans med 21-årige innermittfältaren Gustaf Backaliden från IFK Malmö.

Nu blir Hampus Lönn klubbkamrat med Daniel Sjölund som ska avsluta sin karriär i IFK Mariehamn.

– Mest har jag väl funderat själv, pratat med farsan (Peter Lönn) som givit mig en del råd. Men det är klart att jag har pratat med "Daja" om klubben och om hur det är där.

Hampus lämnar Norrköping på lördag, första träningen blir på måndag. Klubben ska ha ett försäsongsläger i Turkiet mellan 5-12 mars. Spelet i finska cupen börjar redan i slutet av januari.

– Jag har inte hittat på någon hemsida när själva ligaspelet startar. Vi kommer spela på gräs. Klart man har blivit bortskämd med att spela på jämnt underlag på Östgötaporten. Men en bra gräsplan är att föredra, vilket jag är mest van vid att spela på, säger Norrköpings senaste fotbollsproffs.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle