Han saknas i Maifs bottenmöte

Bottenläge i tabellen – men Christer Persson ser ljuset i mörkret. "Vi är på rätt väg", säger Maiftränaren.

9 juni 2019 20:00

Efter en matchfri helg väntar på måndagen viktigt bortamöte med Aspudden för Motala AIF. Två lag på elva poäng som båda huserar i botten i den jämna serien. Vinnande lag tar sig upp på betydligt säkrare mark.

Maif har som bekant inlett betydligt sämre än väntat, men svarade för en stark insats mot Enskede (1–1) häromsistens.

– Tur att inte serien är slut idag. Nu har vi 16 matcher på oss att snygga till det här och jag är övertygad om att vi kommer att göra det. Känslan är att vi på rätt väg och att alla tror på det här. Jag ser att det börjar finnas ett tydligare mönster i vårt spel, säger Christer Persson.

Hur har veckan varit?

– Bra. Det var mycket matcher i maj, så positivt att i lugn och ro få jobba med det som ska jobbas med. Vi behöver fortfarande skaffa oss större marginaler i matcherna och bli mer beslutsamma i sista tredjedelen.

André Rako saknas fortfarande på grund av en fotskada från startelvan senast blir det inte heller något spel för Jonathan Hellqvist, som varit sjuk under senaste veckan.

– Ja, vi får klara oss utan Jonte, säger Persson, som ägnade söndagskvällen med att kolla på och scouta AFK Linköping som väntar i nästa omgång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten