Division 1-nykomlingen har klarat av halva serien och har efter en något tveksam inledning tagit för sig rejält på sistone. Laget har nu fem raka matcher utan förlust och slog tillbaka topplaget Västerås med 1–0 under söndagen. Det ger fint utgångsläge inför andra halvan där City har häng på åtminstone kvalplatsen upp till superettan. Tuncay Yksel är också belåten när han sammanfattar våren.

– Vi kanske missbedömde den sportsliga nivån på ett positivt sätt i början, nivån på vårt lag är riktigt bra. Det blev några onödiga poängtapp som fortfarande svider, men vi har gjort det klart godkänt. Det känns som vi har fått ordning på det sportsliga, säger Tuncay Yuksel.

Däremot är det fortsatt tufft ekonomiskt och Tuncay Yuksel hymlar inte med att han är besviken både på publiktillströmningen (373 i snitt) och att det inte kommit in tillräckligt mycket sponsorpengar.

– Jag trodde ärligt talat mer på näringslivet och på staden, och jag är besviken över att det inte kom åtminstone 1 000 personer på matchen mot Västerås. Vi har jobbat stenhårt för att få nya sponsorer men känner att det har tagit stopp, vi är inte tillräckligt många i föreningen och tiden räcker inte till, säger Tuncay Yuksel.

Klubben har därför bestämt sig för att anställa en marknadschef som ska vara på plats senast till årsskiftet. Det är ett ekonomiskt risktagande, men ett måste om man ska fortsätta utvecklas.

– Vi måste riskera på den biten, annars kommer vi inte framåt. Vi har sagt att vi ska börja annonsera om tjänsten efter semestern, målet är att det ska vara klart så fort som möjligt. Jag hoppas det blir en person med stark Linköpingskoppling och med ett stort fortbollshjärta, säger Tuncay Yuksel.

Managern Melke Alan har tidigare flaggat för att laget behöver förstärka inför höstsäsongen, men det är inte säkert att det blir så. City har en tunn trupp och har haft en del skador, men ändå klarat sig hyfsat under våren.

– Om inte någon sponsor kommer och säger att "nu satsar vi" så blir det i alla fall inga värvningar utifrån. Däremot kan det bli så att vi plockar in någon spelare från närområdet, Melke har skapat ett bra scoutingteam som har koll på spelare från Linköping, Norrköping och Motala, säger Tuncay Yuksel.

Klart är att Melke Alan, som har kontrakt med City över 2019, har fortsatt tjänstledigt från sitt ordinarie jobb för att kunna satsa för fullt i Linköping.