– Tyvärr. Det fanns en liten förhoppning om att vi skulle hamna i samma serie, men det är bara att acceptera. Det känns inte som någon idé att försöka att ta det vidare, säger Cityordföranden Tuncay Yüksel.

Tidigt i veckan siade vi om serieindelningen för division 1-fotbollen kommande säsong. På fredagen kom förbundets förslag – och det såg identiskt ut.

Som väntat.

Linköping City i norr och Åtvidaberg i söder den här gången också. Trots att det bara skiljer ett par mil och att matcherna mellan lagen skulle ha en tydlig derbykaraktär blir klubbarna kvar där de är. Det enda som möjligen kan förändra läget är att förslaget nu ska ut på remiss till berörda klubbar innan allting spikas.

City blir dock inte helt utan derbyn då nykomlingen Sylvia från Norrköping hamnar i norra serien. Tre klubbar degraderas från superettan: Värnamo och Landskrona i söder samt Gefle i norr.

– Vi ska i alla fall försöka få till en träningsmatch och ett jippo med ÅFF innan säsongen börjar. Alltid något, säger Yüksel.

AFK Linköping hamnar som väntat fortsatt i division 2 södra Svealand tillsammans med bland andra Motala AIF och Assyriska från Norrköping.