Hjulsbro IK gick in i matchen mot Åtvidabergs FF med sina tre bonusstraffar att luta sig emot. Men efter drygt sju spelade minuter gjorde de också 1–0 genom ett spelmål som blev skrivet som självmål. Det var dock Åtvidaberg som, ganska naturligt med tanke på divisionsskillnaden, hade bollinnehavet i matchen och skapade en del lägen. Dock satte Hjulsbro sin första bonusstraff innan halvtidsvilan.

– Det skiljer ju ett par divisioner så det är inte så konstigt. Men den första halvleken gjorde vi riktigt bra. Det kändes bra att få komma in i andra halvlek med en 2–0-ledning och kunna pusta ut lite, säger Hjulsbros tränare Kent Pettersson.

Ganska snabbt kvitterade ÅFF i andra halvlek och det blev allt tyngre att stå emot för division 4-laget. Samtidigt fick HIK en utvisning och spelade drygt 30 minuter med en man mindre.

– En av våra spelare fick två gula kort som det inte var så mycket att säga om. Men det blev tungt. De pressade på för att göra fler mål. Men då tog vi en straff och satte 3–2 och gjorde sedan 4–2 på nästa straff. De reducerar när det var tio minuter kvar, säger Pettersson.

ÅFF tryckte på för en kvittering – men med ett Hjulsbro som försvarade sig likt aldrig förr och inte gav upp blev det seger ändå till slut. Därmed vann Hjulsbro åttondelsfinalen i Östgötacupen med 4–3.

–  Vi har lite flyt på slutet med ett bra försvarsspel och med vår underbara Henrik Norrman i mål som gör några bra räddningar. Vi lyckas hålla ihop det, säger Pettersson.

Hur känns det att ha slagit ut ÅFF från cupen?

– Det är kul. Vi trodde på det innan och tänkte att om vi gör en bra match och sätter våra straffar ska vi ha chansen. Alla gör en riktigt bra insats och krigar i 95 minuter, säger Pettersson.

Med en man mindre i 30 minuter också.

– Så är det. Det är bra pannben på de som är på planen. Alla gör ett jättejobb med ett fantastiskt försvarsspel på slutet. Det är riktigt kul. En fantastisk insats.