LÄS MER:"Larsson på plats - till slut"

LÄS MER:IFK genrepar mot norska storklubben

Han hade inte en av sina roligare säsonger 2018. Skadorna avlöste varandra och det blev inte mycket speltid för IFK:s förre vänsterback i den norska högstaligan.

Artikelbild

| Christopher Telo.

En operation i september fick ordning på magskadan. Och ledbandsskadan i knäet är också i ordning nu.

– Det är förbi, nu tittar jag framåt, säger Telo efter att ha kört med IFK under måndagen.

Molde drar igång sin försäsong lite senare än IFK. Därför kan Christopher Telo få lite välbehövliga träningstimmar i kroppen redan innan han åker tillbaka till sin norska klubb.

– Vi börjar den 14:e så jag åker på söndag. Jag frågade om jag fick vara med här under tiden, det är perfekt.

Hur är kroppen?

– Jag känner att jag är 100 nu. Jag försöker förbereda mig så gott jag kan inför hårdträningen. Sedan har man en liten startsträcka till formen, säger Telo.

Hur långt bort är den?

– Det är svårt att säga så här, det känner man mer när man kommer ut på elvamannaplan. Men jag har hållit igång ett tag. Jag fokuserar först och främst på försäsongen och att komma så väl förberedd som möjligt. Sedan träna mig i form och ta det därifrån helt enkelt.

Han kommer tillbaka till ett Molde som har sin ordniarie tränare, Ole Gunnar Solskjaer, i Manchester United den här våren. Assisterande Erling Moe kommer ersätta tills vidare.

– Sedan får vi se hur det är med nya spelare. Jag läser inte norska tidningar så mycket så jag vet inte om det är några nya på ingång.

Hur mycket saknar du att vara här då?

– Jag saknar det mycket faktiskt. Det är kul att komma hem och hälsa på grabbarna.