Med kvarten kvar drog domaren Glenn Nyberg upp det röda kortet framför näsan på IFK-mittfältaren. Han fick därmed följa slutet av allsvenskans sista omgång från sidan.

– Klart det känns tungt, jag är ledsen först och främst. Sista matchen på säsongen och mycket på spel. Klart att vi vill göra vårt bästa, sa "Gudi" efter att ha samlat sig en stund efter slutsignalen på Östgötaporten.

 

Artikelbild

| Gudmundur Thórarinsson lämnar planen efter sin utvisning.

27-åringen höll inte med om domarens bedömning i situationen som gav honom dagens andra gula kort.

– Jag stod på mina ben hela matchen, aldrig någon ful tackling och han (Djurgårdsspelaren) filmar ju vid det andra, jag ska kliva upp i press och stannar innan. Jag måste se det igen, men otroligt tråkigt med första röda kortet i karriären faktiskt. Tungt att avsluta säsongen så här för min del, sa islänningen.

Han var mer nöjd med lagets insats i avgörandets stund.

– Vi gjorde en otroligt bra match. Vi mötte ett lag som vinner allsvenskan och allt stod på spel för dem så det visar vår kvalitet som lag, hur många bra spelare vi har och hur bra vi är när vi är på topp. Jag är otroligt stolt över laget och hur vi presterade här idag. Vi klev ut och gav dem en bra match. Vi visade att vi är i absolut högsta klass i allsvenskan. Jag är bara ledsen att det slutar så här, sa han.

 

Mycket talar för att det även var slutet på "Gudis" tid i IFK. Han har varit i klubben sen 2017 och kontraktet går nu ut.

– Jag kommenterar inte så mycket runt det just nu, jag vill njuta av veckorna här nu innan jag åker på semester och sen får vi se vad som händer, sa han själv om det.